Öt Elem Wushu Egyesület


FŐOLDAL ~~ EGYESÜLET ~~ GALÉRIA ~~ KAPCSOLAT ~


NAGY KÁLMÁN
sportoktató


Gyermekkora nem igazán a sport jegyében telt, de azért belekóstolt ebbe-abba. Többek közt atlétika, bírkózás, ökölvívás és persze a foci. Sehol sem tetszett neki annyira, hogy megfogta volna.

Középiskolában folytatta a csapongást: kosárlabda, kézilabda, testépítés és rengeteg "utcai harc" meccsek és koncertek előtt-után,néha közben.

A harcmu"vészetekkel katonai főiskolás éveiben fonódik össze az élete. Kyokushin karatét oktattak és úgy gondolta megnézi, mi ez a "japán marhaság". Ottragadt. Szerelem lett. A kezdetekkor nagyon sokat köszönhetett sempai Petróczi Ervinnek és sensei Somogyi Zsoltnak,akiktől az alapokat elsajátította.

Hosszú ideig csak a tradícionális edzések érdekelték.Egy komoly térdsérülés és a lehangoló orvosi vélemény miatti mélyrepülés után '96-ban tért vissza a kyo világába, ahol szívós munkával egyre feljebb tornázta magát .A szervezetek harca miatt átigazolt a Stabilitás Karate Kai-ba.Itt sensei Kalmár Árpád értő kezei alatt kezdett a versenyzés világa felé fordulni formagyakorlatban és küzdelemben egyaránt. A full contact karate világában összeszedett bordatörések után 2001-ben mesterfokozatot szerez. Számos kupa és érem után a csúcsot talán a 2002-es válogatott tagság jelenti.

Ezután fordul az oktatás felé, beiratkozik a TFTI-re. 2003-ban levizsgázik 2.Danra, közben folytatja az érmek begyűjtését és párja hatására beleszeret a lovaglásba. 2004-ben sikeresen befejezi a két éves kurzust és sportedzői minősítést szerez.

Ebben az évben nyergel át a muay thai-ra, nagymértékben kiszélesítve harci repertoárját. Ezt később ketrecharcos küzdelmek gyakorlásával még tovább bővíti. Hamarosan már a thai-box edzések egy részét is ő tartja. Itt ismerkedik meg jelenlegi oktatótársaival belépve a sanda világába. Azóta is igyekszik növelni és átadni tudását magyarságszeretetével együtt.
Szigetszentmiklós Szigetszentmiklós

OKTATÓK:

Si-fu Duan Zhi Chao
Si-fu Serflek József
Shia-sang László Károly az egyesület elnöke
Tiao Lien Parragh Csaba
Nagy Kálmán
Varga Viktor
Takács Gergely
Varga Gergely
Varga István

VERSENYZŐK:

Búzás Norbert
Ferenczy Krisztina
Gödri Koppány
Gáspár Attila
Habash Antoine
Ormándi Márk
Rafiev János
Varga Balázs
Wágner Márk

Versenyeredmények